V W

Vagga: När en mor drömmer att hennes barns vagga har gått sönder finns det en risk för att barnet blir allvarligt sjukt. Många oroliga vaknätter väntar henne, men hennes omsorger och omvårdnad kan rädda barnets liv. En kvinna som drömmer att en vagga sätts i rörelse av sig själv kommer att föda tvillingar nästa gång.

Vagn: En vagn utan hästar är ett förebud om olycka, så du bör undvika långa resor den närmaste tiden. Men om hästar är spända för vagnen har du bara ära och heder att vänta. Drömmer du att du sitter i en stillastående vagn kommer du att bli indragen i en skandal.

Vargar: Vargen symboliserar en glupsk, grym och opålitlig person. Drömmer du att du dödar en varg betyder det att du ska besegra en motståndare med just dessa egenskaper. Om vargen biter dig kommer den opålitlige fienden att triumfera över dig. Drömmer du att du har en vargs huvud är det ett förebud om att du ska lyckas genomföra dina framtidsplaner. Om du drömmer att du ser en hel flock vargar är det ett varsel om att du ska bli bestulen.

Vatten: Om du drömmer att du ser en flod med lugnt och klart vatten är det ett gott omen. Är vattnet upprört betyder det att en mäktig person kommer att hota dig. Drömmer du att du står i en fors väntar sjukdomar eller andra problem. Om du drömmer att du simmar över en bred flod hotar en fara i framtiden. Ser du i drömmen en lugn flod flyta förbi ditt fönster kommer en rik och generös person att förgylla din tillvaro. Är vattnet upprört eller hotar att tränga in i ditt hus väntar familjegräl. Drömmer du att en klar bäck rinner förbi ditt hus kommer du att bli erbjuden en post som ger dig tillfälle att hjälpa fattiga och förtryckta. Är bäckens vatten grumligt eller fyllt av strömvirvlar kommer en eldsvåda, en rättegång eller en ovän att vålla dig skada. Om du i drömmen dricker vatten väntar motgångar och problem. För en handelsman betyder en sådan dröm dåliga affärer. Är du förälskad föredrar din hjärtevän en annan och kommer aldrig att gifta sig med dig.

Ved: Om du drömmer att du sågar eller hugger ved betyder det att du ska bli lycklig med din familj, rik och respekterad. Bär du ved på ryggen ska du komma långt med hårt arbete, men din livskamrat och dina barn kommer att bli hårda och okänsliga.

Vete: Drömmer du att du ser eller vandrar i en veteåker är det ett gott omen, som förebådar stora rikedomar. Är du förälskad betyder drömmen att du ska få dina innersta önskningar uppfyllda, bli gift med den du älskar och skaffa många barn. Är du mitt uppe i en domstolsprocess kommer du att vinna den, Kort sagt betyder denna dröm att du ska lyckas med allt du företar dig.

Vigsel: När en man drömmer att han gifter sig med en ful kvinna är det ett varsel om olycka och död. Är kvinnan vacker väntar välstånd och lycka. När en sjuk människa drömmer om sitt eget bröllop är det ett varsel om en förändring i tillståndet. Är du förälskad och drömmer att du gifter dig är det ett mycket dåligt omen som varslar om ekonomiska förluster och svåra besvikelser. Det betyder otur för en flicka att drömma om en vigselakt. Hon kommer att misstro männen och förbli ogift större delen av livet. För en gift person är drömmen en förvarning om sjukdom och död.

Vin: Om du dricker vitt vin i drömmen är det ett förebud om god hälsa. "Du tror att du funnit en vän uti viken, men drömmen om vin gör dig rysligt besviken."

Vinst: Om du drömmer om en stor vinst som du kommit över på ärligt sätt kan du hoppas på att bli rik. Har du fuskat dig till vinsten kommer du att förlora dina pengar.

Violer: Ett gott omen. Du har inga fiender, och dina ömma känslor är besvarade. Att drömma om violer är ett förebud om en knoppande kärlek.

Vitlök: Att drömma att man äter eller känner lukten av vitlök är ett varsel om blottade hemligheter och familjegräl.

Vulkan: Drömmer du om en vulkan betyder det att någon ska missbruka sin makt och vålla människor stor smärta.

Våld
Att bli skjuten eller slagen i drömmen betyder olika saker beroende på sammanhanget. Är det en strid på lika villkor betyder det att en känd konflikt har blossat upp. Är du försvarslös känner du dig utsatt och att andra har en starkt avvikande bild av dig än vad du själv har. Att slå eller skjuta andra: Du vill ta itu med problem. Du är redo att gå vidare och du kommer att lyckas. Om ditt våld inte får någon effekt alls betyder det att du har rätt mål men använder fel metod.

Vägar: Om du drömmer att du står vid en plats där flera vägar möts, betyder det att du inte alltid kommer att följa samma raka kurs som nu. Flera förändringar kommer att äga rum i ditt liv, och du kommer inte att stanna länge på samma plats. Drömmer du att du ser en bred och jämn väg framför dig, är det ett gott omen. En smal och krokig väg betyder det däremot otur.

Vänner: Att drömma att en vän har dött är ett förebud om goda nyheter. Är du förälskad betyder en sådan dröm att du mycket snart ska bli gift med den du önskar. Drömmer du om en vän kommer ditt bankkonto att växa.

Väska: Om du bär på en fullproppad väska i drömmen betyder det att du aldrig kommer att bli stormrik men att du alltid kommer att ha vad du behöver. Är väskan tom kommer du att få uppleva fattigdom. Om väskan är då full att du inte kan stänga den kommer du att förvärva så mycket pengar att du ständigt måste oroa dig för att inte mista dem

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------