S

Segla: Seglar du på lugnt vatten i drömmen väntar dig ett fridfullt liv. Seglar du på ett stormigt hav kommer du att bli rik.

Sex
Drömmer du att du har sex eller att du ser andra ha sex? Sådana drömmar beror oftast på fysiska signaler från kroppen när blodomlopp och slemhinnor "testkörs". Kroppen signalerar att den är redo för sex och det undermedvetna skapar ett skäl till varför kroppen reagerar och då drömmer vi om sex.

Shopping
Att drömma om shopping handlar om materiellt välstånd och kan betyda olika saker beroende på sammanhang. Att shoppa och gå vilse handlar om materiell avundsjuka, att shoppa och få mer än man trodde för pengarna betyder att man gör goda affärer och har koll på ekonomin.

Silver: Drömmer du om silver betyder det att du är omgiven av falska vänner som försöker störta sig i fördärvet. Är du förälskad betyder det att din hjärtevän bedrar dig. Om du drömmer att du får silvermynt av ringa värde i gåva är det ett varsel om fängelse och fattigdom. Är mynten ganska värdefulla kan du räkna med att få en summa pengar och flera nya vänner. Drömmer du att du får mycket värdefulla silvermynt kommer du att misslyckas med allt du företar dig.

Simma: Drömmer du att du simmar med huvudet ovanför vattnet får du tur i kärlek och affärer. Även för bönder och sjöfarare är detta ett gott omen. Men om du drömmer att du simmar med huvudet under vattnet väntar stora problem, och dessutom kan du få dåliga nyheter från en person du trodde var död.

Sjukdom
Står för maktlöshet. Beroende på om det är man själv eller andra som är sjuka skiftar betydelsen men det handlar alltid om att inte kunna påverka yttre omständigheter. Tillfrisknande betyder att man accepterar förändringar.

Sjukdom: Om du drömmer att du är sjuk och känner smärta är det ett varsel om sorger och bedrövelser. Men drömmer du att du besöker någon som är sjuk väntar dig idel lycka och glädje. Att drömma att man har en obotlig sjukdom är ett förebud om rikedom.

Skador: "Ordspråket säger av skadan blir man vis. Men erfarenhet är inte alltid värd sitt pris. Drömmer du att du ska dö av ditt sår sorg och bekymmer i mångfald du får."

Skor: Har du sköna skor på fötterna i drömmen väntar stora inkomster och ett gott rykte. Klämmer skorna får du räkna med otur, skam och vanära. Att drömma att man tillverkar skor är ett dåligt omen utom för konstnärer. Är du förälskad och drömmer att du har nya skor på dig kommer din hjärtevän att lämna dig före bröllopet. Gamla skor betyder däremot tur i kärlek. För gifta personer varslar nya skor om fattigdom medan gamla skor förebådar ökade inkomster.

Skådespelare/erska: Drömmer du om en skådespelare ska du ta det som ett tecken på att du kan lita på en vän. En dröm om en skådespelerska förebådar framgång med något du planerar.

Skåp: Om du drömmer om ett skåp är det ett säkert tecken på att du har en fiende som känner till en hemlighet om dig och om han avslöjar den kommer det att allvarligt skada ditt goda namn och rykte. Drömmer du att du gömmer något i ett skåp betyder det att du smider lömska planer mot en yngre person vilket inte är särskilt smickrande för din karaktär. Om du drömmer att dina skåpdörrar går upp av sig själva är det ett varsel om att familjens försörjare kommer att bli sjuk, men inget trots detta ska saknas i ditt hem.

Släktingar: Talar du med din far, mor, syster, bror eller någon annan släkting i drömmen, som inte längre finns i livet ska du tolka det som en uppmaning att uppföra dig väl och sköta dina åligganden.

Snö: "När snön ligger tjock kan du stoja och leka. Förbjudna frukten ska du dock ej smeka. Håll fingrarna borta hur röd den än lyser ty annars du hela handen förfryser."

Solen: Att se solen gå upp eller ner i klart väder är det ett gott tecken inför en rättegång. Drömmer du att solen går upp eller ner i mulet väder betyder det otur. Om du drömmer att solen lyser klart kommer du att få en ansvarsfull post och tjäna mycket pengar. Ser du solen försvinna bakom ett moln och sedan komma fram igen betyder det att du ska övervinna alla problem till slut. Är du förälskad och drömmer om klart solsken kan du vara säker på att du valt rätt livskamrat. För en gift person förebådar en sådan dröm ett harmoniskt familjeliv och tur i affärer.

Spegel: Att drömma om en spegel kan vara ett varsel om sjukdom och olycka. Beundrar du din egen spegelbild måste du se upp så att fåfängan inte kommer att vålla dig stora problem.

När en frisk person drömmer om en spegel är detta ett förebud om glädje och lycka, kärlek och barn. En sjuk person kan efter en sådan dröm vänta sig ett återfall.

Spindel: Drömmer du om en spindel betyder det att du inte ska låta dig slås ner av dina motgångar utan envist fortsätta mot det hägrande målet. Kryper spindlarna på dig i drömmen kommer du inom kort att ärva en större summa pengar.

Springa: Att drömma att du vill springa men inte kan betyder att du kan få svårt att leva upp till dina ambitioner. Springer du med en förföljare hack i hälarna riskerar du att falla för en svår frestelse. Drömmer du att du springer efter någon annan eller något betyder det att du litar för mycket på ditt eget omdöme. Om du inte lyssnar mer på vännernas goda råd får du säkert ångra det en dag.

Stjärnor: Ser du en klar stjärnhimmel i din dröm är det ett förebud om välstånd, en lyckad resa, goda nyheter och framgång i allt du företar dig. Men om stjärnorna är bleka väntar problem av alla slag. Om du drömmer att du ser stjärnorna slockna är det ett varsel om ekonomiska förluster, oro eller till och med död. En sådan dröm är ett gott omen endast för brottslingar för i deras fall betyder det att de ska slippa straff. Drömmer du att stjärnor regnar ner över ditt hus är det en förvarning om otur. Men det kan också betyda att huset snart ska stå tomt. Ser du stjärnor lysa in genom fönstret betyder det att husets ägare svävar i livsfara. Att drömma om stjärnor med svansar är ett varsel om krig och svält.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------