Q R

Rabarber: Drömmer du att du skördar färska rabarber är det ett förebud om att du ska försonas med en ovän.

Rakning: Blir du rakad i ansiktet eller på huvudet i drömmen är det ett mycket dåligt omen. Är du förälskad eller gift väntar besvikelser, otrohet, svartsjuka och gräl. För en affärsman varslar en sådan dröm om motgångar och förluster. En sjöman får räkna med en stormig och obehaglig seglats. Jordbrukaren kommer att drabbas av missväxt och sjukdomar bland djuren. Om du rakar en person betyder det tur för denne person och otur för dig själv.

Regn: Drömmer du om regn och åska som inte gör någon skada betyder det att du har farliga fiender som du emellertid kommer att besegra. Om du drömmer att du vandrar i ett stilla regn är det ett förebud om att du kommer att lyckas med det du just nu håller på med. Det är en speciellt gynnsam dröm för älskande eftersom den utlovar trohet, kärlek och ömhet.

Rep: Det är ett dåligt omen att drömma om rep. Någon kommer att hindra dig från att göra det du helst vill.

Resor
Nästan alltid handlar resor i drömmar om verkliga resor som ligger i den nära framtiden. Att resan går dåligt i drömmen säger dock ingenting om att den kommer att gå dåligt i verkligheten. Bara att du är taggad och oroad inför resan. Ditt undermedvetna förbereder dig på att tackla oväntade problem, en mental reseförberedelse helt enkelt.

Reseförberedelser
Du drömmer att du packar och packar men utan att du någonsin kommer iväg. Det kan också dyka upp något eller någon som förstör för dig. Återigen en stressdröm som betyder att du inte får uppskattning för det arbete du gör. Att andra ignorerar dig eller tar det du gör för givet.


Rida: Om du rider på en häst i drömmen betyder det att du ska på makt över människor. Drömmer du att du rider genom en stad är det ett gott omen om du är sjuk eller har tagit en risk. I det första fallet betyder drömmen att du ska bli frisk, i det andra att satsningen kommer att resultera i en vinst. Att rida ut ur en stad betyder motsatsen. Om du drömmer att du rider en vild häst och sitter säkert i sadeln kommer du att styra människors liv med fast hand. Blir du avkastad betyder det motsatsen.

Ringar: Drömmer du att en ring faller av ditt finger är det ett varsel om ondska, fångenskap och död. För en havande kvinna betyder det att hennes barn ska få ett motigt och långt ifrån lyckligt liv. En flicka som har denna dröm bör se upp med sin hjärtevän som planerar att utnyttja och sedan överge henne. När en kvinna drömmer att någon sätter en ring på hennes finger får hon tur i kärlek. Att drömma att man ger bort en ring är ett varsel om fara.

Rosor
Röda: kärlek.
Mörkröda: Vild passion.
Skära: Du får presenter.
Vita: En okänd älskanden; en vän som är sjuk.
Gula: Du ger bort en present, falskhet.
Vildrosor: Sjukdom.
Konstgjorda: Lyckans förlust.
Vissnande: För alltid förlorad lycka.
I vas: Förlovning.
Att plantera: God framtid.
Att plocka: Besvarad kärlek.
Krans av rosor: Bekymmer.
Att få en stor bukett: Hemlig förlovning.
Dekorera med: En bjudning.
 

Rosor: Ett lyckligare omen kan man knappast tänka sig än en dröm där en ros förekommer. För en ung kvinna betyder en sådan dröm ett kärleksfullt äktenskap och en god ekonomi. En ung man som drömmer om en ros kan vara säker på att lyckas i affärer.

Rygg: Om du drömmer att du ser din egen rygg kan det vara ett tecken på otur men det kan samtidigt betyda ett långt liv. Om en man drömmer att hans rygg är skadad eller sårig är det ett varsel om att hans fiender kommer att besegra honom och att alla kommer att göra sig lustiga över honom.

Råttor: Om du ser råttor i drömmen betyder det att du kommer att få många fiender. Om råttorna anfaller dig och du lyckas besegra dem har du inget att frukta från dina ovänner. Men om de biter dig och tvingar dig att fly får du vara beredd på svåra motgångar.

Räv: Om du drömmer att du ser en räv är det ett varsel om att någon kommer att svika ditt förtroende och att detta kommer att svärta ner dig inför en person i maktposition. En död räv är ett gott omen. En tam räv betyder fara.

Röster: Drömmer du att du hör en röst men inte ser den som talar är det ett varsel om att en lurendrejare ska dra dig vid näsan. Om du drömmer att du hör röster är det en mycket betydelsefull dröm. Hör du skrämda eller förtvivlade röster betyder det att släktingar eller vänner ska råka ut för en olyckshändelse. Om du hör lugna och harmoniska röster väntar ett trivsamt umgänge med vännerna

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------