O

Ogräs: Om du drömmer att du ser eller rensar ogräs är det en uppmaning att lägga dagdrömmarna på hyllan och kavla upp ärmarna för annars blir du aldrig klar med ditt arbete.

Oliver: En kvinna som drömmer att hon ser eller känner lukten av oliver ska snart bli havande. Om en ung flicka drömmer samma sak betyder det att hon ska gifta sig inom kort. För en man betyder en sådan dröm lycka, välstånd och framgång i affärer. Drömmer du att du ser ett olivträd som bär frukt kan du vänta dig fred och harmoni. Drömmer du att du plockar oliver från marken får du bereda dig på hårt arbete.

Olyckshändelser: Drömmar om olyckor kan förebåda trevliga överraskningar om drömmaren är en gift person. Om den ena parten i ett förlovat par har en sådan dröm kan det vara ett tecken på ett brådskande giftermål. Om du drömmer att du råkar ut för en olyckshändelse betyder det att en svår prövning väntar dig.

Omfamning: Se upp för den vän som omfamnar dig i en dröm, för han eller hon bedrar dig. Men om du drömmer att du ser din hjärtevän omfamna någon annan kan du vara trygg i förvissningen om att dina känslor är besvarade.

Opera: När en ogift kvinna drömmer att hon besöker operan tillsammans med sin älskare betyder det att han med smicker och skryt har gjort henne blind för hans fel. Har en gift kvinna samma dröm riskerar hon att förlora sin man till andra kvinnor om hon inte anstränger sig för att behålla hans kärlek.

Ormar och frukt
Drömmer du om ormar, gurkor, meloner, eller övermogen frukt?
  Då handlar det om sex. Vad det betyder beror på hur man känslomässigt upplever drömmen. Är det skrämmande, äckligt eller tråkigt har man bekymmer med negativa förväntningar på sexlivet medan glada och roliga drömmar tyder på en längtan efter partner och sex.

Ormar: Att se en hopringlad orm i drömmen är ett varsel om fara och fängelsestraff. Det kan också vara ett tecken på sjukdom eller hat. Ser du en orm ligga utsträckt betyder det att din hustru bedrar dig. Drömmer du att du dödar en orm kommer du att triumfera över dina motståndare och alla som avundas dig. Om du drömmer att en orm försöker bita dig i fötterna

är det ett varsel om svartsjuka och avund. Lyckas ormen bita dig väntar sorger och besvikelser. Att se en orm eller hydra med sju huvuden är en förvarning om frestelse och synd. Om du slåss med ormar i drömmen kommer du att besegra dina fiender. Ser du många ormar i drömmen kommer du att bli lurad av en kvinna.

Ost: Att äta ost i drömmen är ett tecken på stora vinster och förtjänster.

Otrogen: Det är ett mycket gott omen för en ung flicka att drömma att hennes älskade är otrogen. Hon kommer att upptäcka att han är henne trogen, trots att en mycket rikare flicka försöker locka honom till sig.

Oxar: Drömmer du om oxar ska du lägga märke till om de är magra eller feta. Magra djur står för fattigdom, svält och olycka. Feta oxar däremot utlovar däremot ett överflöd av allting.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------