N

Naken: Om du drömmer att du är naken är det ett tecken på att du borde vara mer sparsam och lägga ner mindre pengar på ditt yttre. Det är ett gynnsamt tecken att drömma om en naken kvinna. Är du naken i en kyrka i drömmen är det ett dåligt omen. När en flicka drömmer att hon ser en naken man betyder det att hon ska bli tidigt gift, få många söner och se dem växa upp till veklingar.

Nakenhet
Är du naken i en folkmassa i din dröm? Det handlar inte om sex utan om brist på personlig integritet och att man känner sig maktlös i sin vardag. Helt enkelt att andra "ser igenom" ens sociala försvar. Att göra privata saker offentligt betyder samma sak.

Natt: Att drömma om natt är ett varsel om ängslan och sorg. Drömmer du att du är ute och promenerar på natten väntar besvikelser och ekonomiska förluster.

Nyckel: Hittar du en nyckel i drömmen kommer du att få en ansvarsfull post. När en giftaslysten man drömmer om en nyckel kan han räkna med att få en god och vacker hustru. Det är också ett gott omen för dem som sköter andras affärer, men för resenärer varslar en sådan dröm om förseningar.

Nål: När en flicka drömmer att hon använder en nål betyder det att hon är mycket flitig och kommer att få skörda frukterna av sitt arbete. Som maka och mor kommer hon att bli älskad och respekterad för den trygghet hon skänker sin man och sina barn.

Näsa: Drömmer du att din näsa är större än vanligt kommer du att bli rik, mäktig och betydande. Om du drömmer att du tappar näsan betyder det motsatsen. Att drömma att man har två näsor är ett varsel om gräl. Den som drömmer att hans näsa har blivit stor och deformerad kommer att bli förmögen men illa omtyckt. När en man drömmer att han är täppt i näsan och inte kan känna lukter kommer hans hustru att bedra honom med hans bäste vän. Drömmer en kvinna samma dröm betyder det att hennes make är otrogen.

Nötter: Om du drömmer att du äter nötter betyder det att du får en god hälsa och ett fett bankkonto. För en ung flicka innebär denna dröm att hennes nye pojkvän kommer från ett betydligt högre samhällsskikt än den förre.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------