L

Labyrint: Om du drömmer att du befinner dig i en labyrint betyder det att du kommer att lösa ett mysterium.

Lamm: Drömmer du att du ser lamm dia eller skutta omkring ska sorg och smärta drabba dig från ett högst oväntat håll.

Lejon: Ser du ett lejon i drömmen betyder det att en person i maktställning kommer att ge dig ett lönsamt arbete, att du ska bli förmögen och att du ska bli gift med en hetlevrad kvinna.

Lekar och spel: Drömmer du att du deltar i lekar eller spel på en fest betyder det god hälsa och stor trivsel i umgänget med släkt och vänner.

Lik: Ser du en anhörigs lik ska du inte ge dig in i ett förhastat äktenskap för det kommer inte att bli lyckligt. Om du tänker efter en smula finner du nog att den tilltänkta är så olik dig på alla plan att ett giftermål inte skulle vara det bästa. Om du drömmer att du ser ditt eget lik kommer du i framtiden att finna ett stort nöje i att tillfredsställa andra och sämre lottade människors behov. Drömmer du att du ser liket av en främling kommer någon att gripa in i ditt liv och göra dig mycket lycklig.

Ljus: Om du ser ett stort ljussken i din dröm är det ett lyckligt omen som betyder att du kommer att bli både mäktig och rik. Är du förälskad betyder drömmen att du blir lyckligt gift och får många barn. Slocknar ljuset helt plötsligt kommer en förändring till det sämre att inträffa i ditt liv. En sådan dröm brukar nämligen varsla om fängelsestraff, förlust av egendom och oväntade motgångar.

Luft: Om luften är ren och klar i din dröm blir du älskad och respekterad av alla, och du kommer att försonas med dina fiender. Du blir en livlig och förtröstansfull människa. Drömmer du om en molnfri himmel betyder det att du ska återfinna något du har förlorat. Om luften är disig och kvalmig och himlen mulen är det ett förebud om sorg, sjukdom och motgångar i affärer. Drömmer du om en vindstilla dag betyder det att du kommer att få ett lugnt och behagligt liv, att du kommer att ha framgång i affärer och göra många lyckade resor.

Lår: Låren symboliserar dina släktingar. Om en flicka drömmer att hon bryter eller allvarligt skadar båda låren kommer hon att gifta sig med en utlänning och flytta långt bort från sin familj. Drömmer du att dina lår har blivit kraftigare och starkare än vanligt betyder det att din familj ska få en framstående position i samhället. Om du drömmer att du har en liten skada i det ena låret kommer du att få problem med en släkting. Att drömma om vackra välformade kvinnolår är ett förebud om lycka och glädje.

Läppar: Läpparna symboliserar de personer som kysser oss, älskar oss och står oss nära, t.ex. fruar, barn, föräldrar och vänner. Om du har vackra läppar i drömmen är det ett tecken på att dina vänner är friska. Är läpparna torra och spruckna betyder det motsatsen.

Lök: Ser du lökar i en dröm ska du tolka det som en varning för överdrivet slöseri. En dag kan du komma att sakna det som du just nu strör så frikostigt omkring dig. För en ogift kvinna betyder en dröm om lök ett fattigt äktenskap med många barn.

Löv: Drömmer du att marken är täckt med gröna löv är det ett förebud om välstånd och en stor familj. Men om löven är vissna varslar drömmen om en förlust och obesvarad kärlek.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------