H

Hals: Halsen symboliserar makt, heder, välstånd och arv. Om du drömmer att din hals har svällt utan att för den skull verka deformerad betyder det att du ska bli rik och känd. En smal hals betyder motsatsen. Drömmer du att någon försöker strypa dig får du räkna med att den personen försöker skada dig på något sätt. Om du drömmer att du har ont i halsen riskerar du att bli sjuk. Den drömmer att han har tre huvuden på samma hals kommer att bli stark, mäktig och berömd.

Havet: Om du drömmer att du ser ett blått hav med mjuka vågor väntar dig glädje och framgångar. Är havet lugnt får du räkna med problem. Ett stormigt hav betyder oro och förluster. Drömmer du att du faller i havet och sedan vaknar med ett ryck kommer du att inleda

ett förhållande med en gift kvinna.

Himlen: En röd himmel i drömmen varslar om vackert väder. Men om himlen är molnig och grå bör du skjuta upp en planerad resa eftersom svåra oväder är i faggorna. Ser du små, lätta moln på himlen kommer vädret att bli hyggligt, men solen kommer inte att skina och det blir mycket kallt på nätterna. Drömmer du om himlen i största allmänhet betyder det att du inte ska få anledning att beklaga dig över livet som gift.

Hjort: Om du drömmer att du ser en hjort i skogen och försöker följa efter den är det ett tecken på att du spiller tid och krafter på ett projekt som du aldrig kommer ro i land. Är hjorten död kommer du att vålla din bästa vän sorg och smärta.

Hjärta: Drömmar om smärtor i hjärtat är ett tecken på att en allvarlig sjukdom hotar. Om du förlorat ditt hjärta i drömmen är det ett varsel om plötslig död. Om ditt hjärta är större och slår snabbare än vanligt betyder det att du ska leva länge och att du ska besegra alla dina motståndare.

Hundar: Hundar står för trohet, mod och tillgivenhet om de tillhör dig. Tillhör de en främling varslar de om smittsamma sjukdomar. Om de skäller och biter sönder dina kläder betyder det att en fiende baktalar dig eller försöker beröva dig ditt levebröd. Blir du störd av skällande hundar kommer du att besegra dina motståndare.

Hus
Drömmar om hus symboliserar hur man mår. Hus symboliserar hem och självkänsla. Allt positivt arbete med hus, hela hus, vackra hus eller flyttar till bättre bostäder betyder att du är tillfreds med ditt hemliv och att din självkänsla är god. Trasiga hus, hus med ruttna väggar eller stökiga och otrivsamma hus står för missnöje med hemlivet och bristande självkänslan.

Hus: En ogift person som i drömmen bygger ett hus kommer inom kort att bli gift. Men för den som redan är gift varslar denna dröm om oro och bekymmer. När en affärsman drömmer att ett hus rasar ihop är det en fingervisning om att han borde se över sin försummade bokföring.

Huvud: Om du drömmer att ditt huvud är större än vanligt betyder det att du kommer att bli erbjuden ett ansvarsfullt arbete. Ibland kan en sådan dröm också vara ett förebud om segrar över motståndare i och utanför domstolen. Drömmer du att du har ett litet eller spetsigt huvud är det ett varsel om håglöshet och bristande hederskänsla. Om du drömmer att du har ett huvud som ett lejon, en varg eller något annat rovdjur är detta ett gott omen. Det betyder att du ska klara alla hinder, sätta dina planer i verket och bli respekterad av din omgivning. Drömmer du att du har två huvuden ska du inte vara ensam länge till. Tvättar du ditt huvud i en dröm betyder det att du ska lyckas undvika en fara.

Hår: När en kvinna drömmer att hon har långt, välvårdat hår är det ett gott omen, men om håret är ovårdat är det ett varsel om ilska och dåligt humör. Ett skalligt huvud betyder otur. Om du drömmer att du har ett kraftigt skägg och någon rycker loss det, måste du ta dig i akt för en hotande fara.

Händer: När en köpman drömmer att han har vackra, starka händer är det ett tecken på att affärerna ska blomstra. Drömmer du om din högra hand väntar en vinst, medan drömmar om den vänstra betyder att du redan har fått en vinst.. Drömmer du att du har håriga handryggar är det ett varsel om fångenskap.

Hästar: Drömmer du att du ser en häst springa kommer du att bli rik. Om du rider på en utmattad häst betyder det att du kommer att bli upp över öronen förälskad. Ser du en död häst i drömmen väntar en viss stagnation inom ditt yrkesområde.

Höns: Att drömma om höns är ett dåligt omen. Om du steker dem i ugnen kommer ditt hem att drabbas av otur, men ingen allvarlig katastrof hotar. Ser du höns gå omkring och picka väntar dig däremot svårare bekymmer. Det kan komma att röra sig om ditt eget eller din livskamrats arbete. Hör du höns kackla betyder det att någon har fört dina hemligheter vidare. Att se många hönor sitta i rad på en pinne kan vara förebud om en utflykt till landet.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------