G

Gammal: Heder och ära väntar den man som drömmer om att han är mycket gammal. En dröm om en gammal byggnad är en förvarning om fara, och gamla kläder betyder att någon föraktar din blyghet.

Gata: Drömmer du om en gata i hjärtat av en stor stad är det ett tecken på att du längtar till lugnet och friden ute på landet och förmodligen kommer att flytta dit.

Geting: Om du blir stucken av en geting i drömmen kommer avundsjuka personer att vålla dig bekymmer.

Gevär: Drömmer du att du hör gevärskott kommer du att dras in i ett våldsamt gräl som resulterar i att du tappar respekten för någon du älskar. Om du drömmer att du själv handskas med ett gevär är det ett dåligt omen. Du kommer att göra något som du får ångra.

Glas: Om du får ett glas vatten i drömmen ska du bli tidigt gift och få många barn. Ett glas i en dröm symboliserar alltid en hustru och vatten för fruktsamhet.

Glädje: Att drömma att man blir jublande glad kan i många fall, men inte alltid, vara ett förebud om sorg. Drömmen kan också betyda att du kommer att få besök av en vän.

Gravar: Drömmer du att du stiger ner i en grav kommer du att förlora din egendom. Kommer du upp igen betyder det att du inom kort får tillfälle att bistå en vän i nöd. Att se en grav i drömmen är ett varsel om sjukdom och besvikelser. Du kommer inte att bli gift med den du vill.

Grop: Faller du ner i en djup grop i drömmen betyder det att en allvarlig olycka ska drabba dig. Det kan också vara ett tecken på att din hjärtevän föredrar någon annan. Om du med lätthet klättrar upp ur en grop i drömmen betyder det att du ska besegra alla motståndare, övervinna alla motgångar och bli rikt och lyckligt gift.

Gråt: Drömmer du att du gråter kommer något att inträffa som gör dig extatisk av lycka.

Guld: En dröm om guld är ett mycket gott omen. Efter några smärre motgångar kommer du att lyckas storartat med dina projekt. Får du guldmynt i present betyder det att affärerna ska blomstra och att din hjärtevän kommer att gifta sig med dig.

Gå: Om du drömmer att du gå ren lång sträcka till fots, betyder det att du ska triumfera över dina fiender. Om du drömmer att du går tills du får ont i fötterna är det ett varsel om att du ska lida brist på mat. Är du ute och går med ett fyrfota djur väntar en sjukdom.

Gåvor: Drömmer du att du får en gåva betyder det att något trevligt ska hända dig. Kanske kommer ett giftermål snart att äga rum mellan dig och din älskade. Om du drömmer att du själv ger en gåva betyder det motsatsen. Du kommer att bli sjuk och din livskamrat är inte trogen.

Gäster: Om du drömmer att du får många gäster och att detta besvärar dig betyder det att vännerna kommer att överge dig för en tid, och att många av dem kommer att glömma dig.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------