E

Ekar: Drömmer du om en ek betyder det att du snart ska få gäster. Är eken vissnad och död kommer du att få ett arv från en avlägsen släkting.

Eko: Om du hör ett eko i drömmen är det ett tecken på att du kommer att få höra en hemlighet om en inflytelserik person.

Ekorrar: Ett tecken på att du gör klokt i att nöja dig med vad du har. Visserligen kommer du aldrig att bli rik, men din familj älskar dig och för ett lugnt och behagligt liv. För en ung flicka betyder en dröm om ekorrar att någon är förälskad i henne men inte vågar visa det.

Eld: Att drömma om eld förebådar god hälsa och lycka för den förälskade, ett lyckligt äktenskap och många barn. Men en sådan dröm kan också betyda att man för en tid kommer att brusa upp för minsta småsak. Att drömma att man ser brinnande ljus komma ner från himlen är ett dåligt tecken. Det varnar för en otäck olycka som kommer drabba drömmaren själv. Om du drömmer att du släcker en eld betyder det att din vrede ska lägga sig eller att du ska tillfriskna från en sjukdom.

Eldsvådor
Betyder oro för väntade förluster och förändringar. Eldsvådor är egentligen inte negativt utan handlar om att lägga saker bakom sig och gå vidare. Det är ett sätt för det undermedvetna att förbereda sig på förändringar
.

Elefanter: Om en man drömmer att han ger en elefant något att äta eller dricka betyder det att han kommer att få en välbetald tjänst hos en inflytelserik person. En elefanthjord är ett förebud om en stor överraskning. En ensam elefant kan tolkas som ett löfte om trohet och huslig lycka.

Ensam : En dröm om ensamhet symboliserar ofta en inre sorg. men betyder också att man inte har någon anledning att känna sig varken ensam eller sorgsen.

Evighetsarbete
Du drömmer att du gör något om och om och om igen. Det kan vara att gräva ett hål eller sortera papper. Betyder att du sitter fast i ett mönster du inte trivs i, att du inte hittar någon utväg på egen hand.

Expedition: Drömmer du att du är ute på en strapatsrik expedition som upptäcktsresande kan det vara ett varsel om att vatten-och avloppsledningarna i ditt hus är så dåliga att du måste flytta

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------