D

Damm : En vattendamm med klart vatten symboliserar kärlek och äktenskap.

Dans: Drömmer du att du dansar på en bal ska du snart få nyheter från en vän som du inte träffat på länge, och dessutom väntar kanske ett arv. Du kan bereda dig på idel framgångar och glädje.

Demon : Någon i din närhet har problem och behöver din hjälp.
 

Delfiner: Drömmar om delfiner förebådar alltid något obehagligt, och man bör ta dem som en varning och ändra sin livsföring eller byta miljö.

Diamanter: Att se glittrande diamanter i drömmen är ett förebud om lycka. Men om du drömmer att du bär dem, kommer du att bli föremål för skvaller. Om du har ett bra arbete riskerar du att förlora det.

Dimma: En dröm om dimma ska tolkas som en varning, för den betyder att du kan låta dig lockas till tvivelaktiga handlingar.

Djur
Om du drömmer om djur kan det betyda att något oväntat och oförberett kommer att hända i ditt liv.
  Häst eller hjort som visar sig och springer bort: nya känslor, vanligen förälskelse eller åtrå.
  Att rida på ett djur: nya utmaningar och positiva nyheter, vanligen på jobbet.
  Kaniner och liknande smådjur: utökning av familjen, nya ansvar i hemmet.
  Stora kattdjur: en auktoritet uppmärksammar dig, kan vara en chef eller en förälder.
  Vargar: dolda faror i din närmaste framtid.
  Kråkfåglar: stundande sorgebud eller förluster.
  Flygande fåglar: om det inte är rovfåglar eller kråkfåglar - positiva ekonomiska förändringar.
  Björnar: orättvisor kommer att väcka ilska, svartsjuka, avundsjuka.
  Enhörningar: något du önskar dig kommer att gå i uppfyllelse.
  Råttor och insekter: du skäms för något du är eller gjort.
  Hundar: står för trygghet och trofasthet. Betydde förr i tiden kontakt med polisen.
  Katter: du planerar att göra något i hemlighet, kanske något förbjudet.
  Sagodjur: du är psykiskt välmående och har en positiv livssyn.

Djur: Om du drömmer att du blir attackerad av vilda djur och lyckas skrämma bort dem, betyder det att du kommer att skaffa dig vänner, som hjälper dig att komma upp i världen. Om du blir biten av ett djur måste du se upp med en falsk vän. Att höra djur varslar om en ekonomisk vinst.

Dofter : Om det doftar gott väntar lätta tider. Annars kommer bekymmer med denna dröm.
 
Dolk : Dessa vapen symboliserar ondska och gräl. Varning för fiender!

Dop: Att närvara vid ett dop är ett tecken på rikedom om du är gift och tur i kärlek om du är ogift. Om en ung kvinna drömmer att hon deltar i en dopceremoni är det ett varsel om att något av hennes syskonbarn kommer att insjukna. Drömmer en man samma sak betyder det att hans religiösa tro kan komma att ställa till problem för honom. Kanske kommer han att konvertera till en annan religion, vilket i så fall gör hans föräldrar mycket upprörda.

Drunkning: Den som drömmer att han själv eller någon annan drunknar kommer att få tur med det mesta och klara sig helskinnad genom många problem. Har du en hjärtevän betyder drömmen att denna har ett jämnt humör och gärna vill bli gift med dig. För en sjöman förebådar drömmen en lång och mycket givande resa.

Drycker: Att drömma att man dricker vin i måttliga mängder är ett gott tecken. Drömmer du att du dricker ur en bäck eller en källa betyder det att du kommer att bli sjuk. Ser du en drucken person i drömmen kommer du att möta motstånd och problem. Om du drömmer att du själv är berusad betyder det att en person, som du ännu inte träffat, kommer bli en högt skattad vän. För en kvinna innebär en sådan dröm att hon ska bli gift med en fin man, som hon ännu inte har mött.

Drömmar : Om du i drömmen berättar för någon om en dröm, så kommer något mycket oväntat att hända.
Dyka : Att dyka symboliserar problem, motgångar och svek.

Döden
Vare sig man drömmer om döden som gestalt eller att någon dör förebådar drömmar om döden att man kommer att byta ståndpunkt eller förändra sina värderingar. Det betyder i princip aldrig att någon kommer att dö utan bara att något personligt och viktigt kommer att ändras

Döden: Om du drömmer att du är död ska du snart bli gift och du kommer att lyckas med nästan allt du företar dig. För en redan gift person varslar denna dröm om många lydiga barn, som kommer att bli till glädje för sina föräldrar. Drömmer du att du ser någon annan ligga död betyder det att dina vänner kommer att vända sig emot dig. Om du är förälskad ska din hjärtevän bedra dig. Den som drömmer att han ser en död vän får snart höra ifrån en person som han inte träffat på länge.

Dörrar: Om du i drömmen ser en dörr öppnas utan förvarning ska du ta det som en uppmaning att spara så mycket pengar du kan, för om du har ett visst kapital på fickan kommer det snart en chans som kommer att göra dig rik.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------