A

Abnorm    Även om delar av den egna kroppen eller ansiktet i drömmen verkar förvridna eller abnorma så syftar en sådan dröm inte vanligen på den fysiska kroppen.Våra uppfattningar eller bilder av vad för sorts människor vi är översätts i drömmen till förändringar i kroppen.Vi kan exempelvis drömma att ansiktet ser ut att tillhöra en förståndshandikappad,eller att det finns egendomliga områden i kroppen.Detta syftar på en känsla av att vi inte har förvridit vissa aspekter av oss själva,som exempelvis förmågan att söka hjälp. (se kroppen)

Abort Antyder att man aborterat en idé, en utvecklingsriktning,eller ett känslo område som exempelvis känslor kring en kärleksaffär. Om drömmen hänger samman med en verklig abort : Skuldkänsla;rädslan för att ha påverkat möjligheten att få barn i framtiden; känslorna kring förlusten av barnet och; kroppen var mitt inne i en process, ifall aborten sattes igång utifrån. Kroppen har kraftfulla känsloreaktioner som måste erkännas och dessa kommer ofta in i drömmen.

Absorbera Drömmar visar ofta upp lärning som en organisk process. Idéer tas upp,smälts och utgör sedan en del av en organisk helhet i ett intererat system:Om man ser någonting absorberas i en dröm kan det representera upptaget av id'eer, eller till och  med farliga känslor,beroende på vilka drömbilderna är.

Adress: Om du drömmer att du tappat bort eller letar efter någons adress, betyder det att du kommer att stöta på en gammal bekantskap, på en plats där du minst av allt har väntat dig att träffa den personen.
Du själv; din nuvarande livsstil;ditt sätt att leva Att tappa eller glömma eller tappa sin adress:att förlora sina livsideal eller mål.Din tidigare adress:den person du varit, de karaktärsdrag du utvecklade,vad du stod inför i livet då. En annans adress: kontakt med denna person

Adresslapp se etikett,adresslapp

Album: Drömmer du att du tittar i ett fotoalbum, betyder det att du kommer att ärva en större summa pengar.

Alfabet: Om du ser hela alfabetet i stora bokstäver i din dröm, är det ett tecken på att du kommer att lyckas bra med dina studier. Du kommer att klara de praktiska uppgifterna på ett utmärkt sätt, och särskilt framstående blir du om du väljer den teologiska banan. Om du ser bokstäverna i ditt namn i rätt ordningsföljd, betyder det att du kommer att bli kallad till din födelseort under högst hedervärda omständigheter.

Andar: Att drömma att man ser en ande är ett mycket dåligt omen. Om den är vacker och klädd i vitt, är det ett tecken på bedrägerier och synder. Om du är förälskad, betyder en sådan dröm att din kärlek inte är besvarad, att du blir bedragen, och att den som du tror är din vän, i själva verket är din värsta fiende. Akta dig för att resa någonstans efter denna dröm, för annars riskerar du att råka illa ut.

Ankh = denna antika egyptiska livssymbol som ser ut som ett kors förutom den översta korta delen som är en ögla. Den har betydelsen att leva i en falsk föreställning om vad sant liv är för något.

Ansikte: Drömmer du att du ser ett mycket vackert ansikte är det ett förebud om lycka, välstånd och glädje. Om du tycker att det vackra ansiktet är mycket olikt ditt eget, ska du leva ditt liv med heder. Den som i drömmen ser ett svart ansikte, får ett långt liv. Om du drömmer att du tvättar dig i ansiktet, betyder det att du får anledning att ångra dina synder. Att se ett vackert ansikte avspeglas i vatten är ett förebud om ett långt och lyckligt liv.

Apa : En liten varning om trassel med en hemlig fiende. Var vaksam på om du börjar få dåliga vanor. För en förlovad eller gift person kan apan istället betyda lyckliga händelser.

Apelsiner: Om du drömmer att du äter en sur apelsin, är det ett förebud om lycka. En söt apelsin betyder att du kommer att bli missnöjd med ditt liv och genast sätta igång med att förändra det. Att drömma om apelsiner är ogynnsamt för förälskade personer. Det är nämligen ett varsel om gräl och svartsjuka. För affärsmän betyder apelsiner också otur.

 

Arbete: Att arbeta hårt i drömmen betyder att du riskerar att förlora den plats du har. Var extra uppmärksam mot din chef den närmaste tiden, för hans tankar om dig är inte särskilt höga.

Arbetare = ekonomisk tillfredsställelse, huslig lycka, Ords 16:26.

Arbetskraft = jämna och glädjande framsteg.

Armar: Drömmer du att dina armar förtvinar är dte ett tecken på att din hälsa och dina pengar är i farozonen. Om du däremot drömmer att dina armar växer, betyder det att du kommer att få oväntade framgångar. Håriga armar förebådar ett ökat välstånd.

Armband : Ett nytt förhållande på väg.

 
Armé : Kan vara förebud om både ekonomisk förlust och sorg.

Ask: En tom ask är ett förebud om obesvarad kärlek eller ett olyckligt äktenskap. Om asken är full med användbara saker kan du vänta dig motsatsen.

Aska : Aska betyder oftast problem. Om det finns aska överallt runtomkring dig är det ett tecken på depression. Sopar du upp askan, så kan du göra något åt problemen.
Atlas : En dröm om en atlas förebådar en resa, kan vara både yttre eller inre sådan.
 
Avgrund : Befinner du dig nära kanten till en djup avgrund ska du ta det som en varning. Faller du ner så väntar dig problem eller oro inför saker. Lyckas du klättra upp, så kommer din situation att lösa sig.

Avståndet till handlingen = om en viss sekvens av drömmen upplevs som påtagligt nära eller fjärran är det ett säkert budskap om att det kommer att ske inom en nära framtid respektive längre fram i tiden.

Axlar: När en man drömmer att hans axlar är bredare och kraftigare än vanligt, är det ett tecken på styrka, tur och välstånd. Drömmer du att du har ont i axlarna, kommer en släkting att ställa till trassel för dig.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------