Köttfärslimpa
200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.
1 kg  köttfärs
1 st  eller 2 små    gul lök
2 st   ägg
1 dl   ströbröd
1,5 dl  mjölk
1 dl  grädde 40%
2,5 tsk  salt
1 tsk vitpeppar
50 gram  smör
1,5 tsk  soja
Gräddsås
75 gram  margarin
0,5 dl  vetemjöl
2 dl  vispgrädde
4 dl buljong från köttfärslimporna
1 tsk salt
2 krm  vit eller svartpeppar
2 tsk Honung kan bytas emot socker
1 tsk soja

    Blanda ströbröd,soja, mjölk och grädde ägg saltet och pepparn i en skål.  Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
     Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . 

Tillsätt köttfärsen och blanda väl. 

Gör en stor limpa eller 2-3 mindre beroende på form    

    
   . Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.

    . 
     Den buljong som bildas i ugnsformen, till följd av ugnsstekningen, tas tillvara för en gräddsås. För att få mer buljong är det lämpligt att hälla i ett par dl vatten i formen efter halva stektiden.

Kan också ha i en tsk honung i skyn

   Gräddsås
    Lägg maragrinet i en kastrull, . När margarinet har smält, häll i vetemjölet och vispa ordentligt så att mjölet löser sig i matfettet. Tillsätt buljongen från limporna och rör om .
     Häll i grädden och salta och peppra såsen, samt tillsätt honungen (alternativt strösockret) och låt den koka upp, så att den blir tjockare.
     Smaka av så att såsen får rätt mängd salt och peppar. Anpassa mängden kryddor efter eget tycke. Tillsätt även lite soja 
    Låt såsen sjuda i 15-20 minuter.

servera med kokt potatis