BUSSpänn gladplast över toaringen om en polare måste spy eller pinka
 
-------------------
 
Lägg några okokta makaroner under toa sitsen, när någon sätter sig så låter det som hela toa stolen går sönder
 
----------------
 
Upphittad plånbok
Knyt fast en tråd i en gammal plånbok. När du sett till att tråden är stark och sitter ordentligt, letar du rätt på en bra plats att utföra buset på.
Platsen ska vara en lagom traffikerad gångväg, precis framför en buske eller liknande.
Läg plånboken på gångvägen, väl synlig, men försök dölja tråden om det går. Göm dig sen bakom busken, med ett ordentligt tag i trådens andra ände.
Vänta tills någon går förbi. När någon av de förbipasserande böjer sig ner för att ta upp plånboken han eller hon tror sig ha hittat, rycker du helt enkelt i snöret och drar undan plånboken från en snopen upphittare.
 
------------

Pruttkudden
Som du blåser upp och lägger under någons stolsdyna, med en riktig brakare som resultat
 
------------

Bädda säck
Vik upp nedre delen av överlakanet, in under kudden. Det syns inte utanpå, men gissa vad svårt det blir att krypa ner i sängen.
 
-----------

Fel timme
Ställ mammas eller pappas väckarklocka en halv timme för tidigt, tex 6:30 istället för 7:00, mamma eller pappa kommer troligen tro att hon/han sovit för länge (för när man är trött så tittar man ofta bara på minuterna) och är jätteförsenad. Detta med ett stressat spring i lägenheten, som resultat, för att hinna ändå, tills någon märker att klockan bara är 6:30.
OBS! Att ställa klockan försent istället är ingen bra idé, eftersom ingen blir glad av att faktiskt komma försent till jobbet
 
------------
 
Tejp är ett av busarens bästa hjälpmedel. Det finns en massa bus, med tejp, som du måste testa. Här får du några exempel, du kommer säkert på fler egna.
Tänk på att även om du använder genomskinlig tejp så syns den ganska bra, busen därför fungerar bäst i situationer när den du busar med är stressad, när det är dåligt med ljus eller liknande. OK, då börjar vi!
 
----------

Lampan som inte går att tända
Buset går ut på att du sätter en tejpbit på lampknappen i ett släckt rum, som på bilden.
När någon sedan försöker tända så går det inte, och eftersom det är mörkt kommer personen inte heller se tejpbiten, utan undra varför det inte går att tända.
 
---------

Telefonen som inte slutar ringa
Buset fungerar bäst om telefonen du gör det på har en lur som man lyfter från själva telefonen.
Sätt tejp över klykan på telefonen, eller improvisera så att det passar din telefontyp. Vänta tills det ringer och se på när mamma svarar i telefonen, utan att förstå varför den fortsätter ringa efter att hon lyft luren. Tills hon ser tejpen!!!
 
----------

Svårt att komma in
Ska storasyster komma hem sent ikväll?
Smyg ut när alla andra kommit hem och sätt tejp över nyckelhålet på utsidan av ytterdörren innan du går in och stänger dörren efter dig igen.
Tror du syrran kommer lyckas smyga in sen när hon kommer hem?
 
----------

Den slöa osthyveln
Du kan också sätta tejp över den vassa eggen på en osthyvel. Sen är det bara att titta på när någon annan i familjen försöker skära till en ostskiva nästa morgon.
 
--------------
 
Ätbar bajskorv
Gör som när du gör vanliga chokladbollar. Men istället för att rulla dom till bollar gör du ett par korvar. Lägg dom på varandra så det ser ut som äkta bajskorvar. strö över lite oboypulver.
Lägg det på vardagsrumsgolvet. Ropa sedan på mamma/pappa och säg att din katt/hund eller annat husdjur (om du har något) Har bajsat på golvet. Ta sedan en tugga på "bajset" och försäkra dom om att det är bajs! -

----------------
Pyjamasproblem
Smyg in i lille brorsarns rum. Leta upp hans pyamas tröja och knyt sedan två knutar i varje arm eller ännu roligare kytt i hop ärmarna.
Garanterat roligt. -

-----------

Nattbus
Ta ett högt glas typ ett 2000 glas som du fyller med hårda ärtor och vatten ställ en brika under glaset (inte trä). Ställ in bickan under någon familje medlems säng. Sedan på morgonen kommer ärtorna att börja svälla och ploppa ut på brickan. Man blir garanterat skrämd. - (Busungars kommentar: Inget du ska göra mot mörkrädda syskon.)

-------------

Svår jacka
Man knyter ett snöre i ena ärmändan på en jacka så att armen inte kommer igenom.
Oj vad förvånad den som skall sätta på sig jackan blir när handen inte kommer ut i andra änden av ärmen. -
 
----------

Möglig mjölk?
Häll grön karamellfärg i mjölken. -
 
 
---------------

Är all mat äcklig?
Kleta in stopp och väx på bestiken
--------------


Blomvattenproblem
Om dina föräldrar vattnar blommorna så kan du sätta en tejp bit i röret där vattnet ska rinna. Gissa om pappa eller mamma blir förvånade övar att det inte kommer nåt vatten?? -

-------------------


Skoproblem
Om du känner någon som har ett par knyt skor så gör så här knyt ena snöret från ena skon i ett av snörena i på den andra skon. Gissa om personen får problem att ta på sig skorna?? -
 
-----------------

Salt i kaffet
Häll salt i sockret. Sen när någon ska dricka kaffe får du vara berädd att springa! -

 

-----------------------Problem att gå på toa
Man tar en massa tejpbitar som man sätter på kanterna på toalocket och då blir det svårt för en att öppna!!!!! -

 

-------------------------Vatten som sprutar
Man tar en massa tejpbitar på vattenkranen så det sprutar vatten överallt! -

 

-----------------------------


Flygande kort
Man tar en kortlek på takfläkten sen när mamma eller pappa kommer och ska sätta på den och då flyger kortleken iväg och var berädd att springa -

 

------------------


Varför slutar aldrig ringklockan ringa?
Sätt en tejpbit på ringklockan och spring -
-------------------

Skoproblem
Sätt tejp på den grövre delen av ett kardborre band (te.x på ett par skor) det måste täcka hela kardborre bandet men gissa om det blir svårt för ditt ofer att ta på sig skorna sedan!!!!!!!!!: - -----------------------------
Explotion bus
Köp ett kinder ägg och den gula förpakningen till saken i ägget är det ända du böhöver från ägget. Tag fram bak pulber och vatten. Gräv upp ungefär 2 kryddmåt och lägg ner bakpulbret i den lilla delen och 3 tsk vatten i den andra. Tag snabbt den lilla delen över den andra och stäng. Skaka den i 3 sek och sedan rulla iväg den det kan ta 20 sek högst.
-------------------------

 

Svårlyft väska
Har din kompis skolväskan står brevid bänken? När det är dags för rast i skolan kan du passa på att lyfta din kompis bänk och ställe ena benet genom en av axelremmarna. Gissa om kompisen har problem att lyfta väskan när det är dags att gå hem.

 

--------------------

Tappad tumme
Ta tex den inre delen av en tom tändsticksask, klipp hål i botten. Tryck in tummen genom hålet och håll den så det ser ut som den ligger på botten. Lägg lite bomull på botten, under och runt tummen. Sen häller du ketchup, eller något annat som ser "blodigt" ut, längst ner på tummen, närmst hålet. Nu ser det ut som om du har en "tappad" tumme i asken.
Testa vad som händer när du kommer springande till mamma och visar vad du hittade i trädgården!!
OBS! Buset låter ganska oskyldigt, men min moster testade buset på sina barn och dom blev jätterädda och ledsna. Så testa helst buset på vuxna.

 

---------------------------

Vatten på stolen
Om era köksstolar har en något fördjupad sits kan du testa att hälla några droppar vatten, inte mer än en sked eller två, mitt på. Det blir ganska osynligt, men den som kommer och sätter sig kommer känna det efter en stund.

 

---------------------------

Svårt att klä på sig
Knyt en knut på någons jackärm. Bäst på stressade personer som har hunnit halvvägs utanför dörren innan dom tar på sig jackan ordentligt.
Det kan också funka att knyta en knut längst ner på någons byxben, på morgonen eller efter jympan.