T

Tallar: Om du drömmer att du ser en tall bör du på allvar ta itu med din lättja och din glömska.

Tappa tänder
Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar.

Tavlor: Att drömma om tavlor är ett mycket gott omen. För unga människor förebådar en sådan dröm ett lyckligt äktenskap och ett kärleksfullt och harmoniskt familjeliv. Drömmer en affärsman om tavlor väntar goda tider, men samtidigt måste han vara noga med att inte låta skenet bedra.

Teater: Drömmer du att du befinner dig på en teater är det ett varsel om att du kommer fälla många tårar över något som inte kan göras ogjort. Går du på teater i drömmen är det ett varsel om förlust av pengar och vänner.

Tidning: Läser du en tidning i drömmen får du inom kort ett brev vars innehåll inte faller dig i smaken. Ser du en tidning i drömmen får du räkna med att någon kommer att lura dig. Enligt vissa drömtydare kan det också vara ett förebud om goda nyheter från en bortrest vän.

Tiggare: Att drömma om tiggare förebådar en plötslig förändring i ditt liv. Om denna förändring ska bli till det bättre eller det sämre beror på ditt agerande. Var därför mycket försiktig och lita inte på främlingar och tillfälliga bekanta.

Trumpeter: Drömmer du att du själv eller någon annan spelar trumpet, är det ett varsel om gräl och problem.

Träd: Ser du grönskande och blommande träd av alla sorter i din dröm är det ett förebud om trivsel och glädje. Men om träden är vissna och förtorkade utan blad, omkullvälta, förkolnade av brand eller splittrade av ett blixtnedslag, väntar vrede, rädsla, missnöje och sorg. Drömmer du att du plockar frukt från ett gammalt träd betyder det att du ska få ett arv. Klättrar du i träd väntar dig stor ära i framtiden. Träd som dött av ålderdom är ett tecken på svek och bedrägeri.

Trötthet: Om du känner dig trött i din dröm gör du klokt i att försöka stå ut med den pressade situation du just nu befinner dig i, för snart väntar både pengar och berömmelse.

Tunnel: Om du befinner dig i en tunnel i drömmen och att det skrämmer dig betyder det att du inom kort kommer att fatta ett felaktigt beslut i en viktig fråga. För en förälskad flicka innebär en sådan dröm att hon har anledning att tvivla på sin hjärtevän. Men om hon ser ett ljus i änden av tunneln betyder det att han kommer att bättra sig och bli  en god make.

Tupp: Ser du en tupp i drömmen kommer du att bli populär hos det motsatta könet. Men om du ser tuppar slåss väntar oro och stridigheter i hemmet. Hör du en tupp gala på morgonen betyder det att du kommer att få ett brev vars innehåll gör dig mycket orolig.

Tvätta: Om du drömmer att du tvättar dig i ansiktet kommer du att få ångra dina synder. Tvättar du fötterna väntar en orolig tid. Tvättar du händerna är det ett varsel om problem och ängslan. Att drömma att man tvättar håret betyder att man ska lyckas undvika en fara. Om du drömmer att du tvättar dig i havet är det ett varsel om förlust och skada. Tvättar du kläder ska du klara dig helskinnad ur en hotfull situation.

Tänder: Tänderna anses symbolisera dina släktingar och närmaste vänner. Framtänderna är barn, syskon och mycket nära anhöriga. Underkäkens tänder symboliserar kvinnorna, överkäkens männen. Drömmer du att du har tappat eller skadat en tand betyder det att en släkting kommer på besök. Är dina tänder vitare och vackrare än vanligt är det ett förebud om välstånd, goda nyheter och vänskap i släkten. Är en av dina tänder längre än de andra i drömmen betyder det att du kommer få problem med en släkting. Den övre hörntanden representerar din far, den undre din mor. Om en framtand är lös, har blivit svart eller gör ont i drömmen betyder det att en nära vän eller anhörig kommer att bli sjuk eller råka illa ut. Borstar du tänderna kommer du att ge pengar till en vän eller släkting. Att drömma att man drar ut sina tänder är ett varsel om döden.

Törst: Drömmer du att du släcker törsten med klart friskt vatten ska du leva lycklig och bli mycket rik. Är vattnet ljummet eller smutsigt ska du sluta dina dagar i sjukdom och olycka.

-----------------------------------------------------------------------


 

-------------------------------------------------------------------------