Jag är våg och drake, här kan ni läsa om mig


VÅGEN:

Som Våg är du en vänlig och diplomatisk människa som vill att alla ska vara vänner med alla. Osämja, hårda ord och motsatta åsikter får dig ur balans, så att du till och med kan må dåligt. Därför försöker du dämpa ner sådana tendenser, ibland till priset av ärlighet...
Du har mycket åsikter om olika saker och gillar att diskutera och debattera, men bara på en vänskaplig nivå.
Du har ett utpräglat rättvisetänkande och en benägenhet att medla mellan människor som är oense. På något vis hamnar du ofta i sådana situationer.
Du har ett starkt behov av att vara omtyckt av alla och försöker därför att alltid vara charmig och balanserad. Inga hårda sidor för sticka ut hos dig, för då kan du drabbas av andras motvilja och det vill du absolut inte.
Det är mycket viktigt att alltid ha en partner eftersom du har svårt tör att vara ensam. Då känner du dig halv på något vis.
Du har oftast svårt för att fatta egna beslut utan att diskutera dem med någon. Helst ska någon annan komma fram till ett beslut, så att du slipper välja själv, för du har så svårt med att välja. Du har en förmåga att se bra saker och negativa saker i allting. Du ser därför alltid två sidor av olika värderingar och kan tycka att båda sidorna är likan bra, på sitt sätt. Och. lika dåliga, på sitt sätt. ..Det gör dig obeslutsam.
Troligtvis är du mycket artistiskt lagd och rättvisa är viktigt för dig.
Vågens nyckelord: JAG SÖKER BALANS (inom:::):!


    

VÅGEN INTRESSEN
Du gillar att syssla med sådant som känns trivsamt, njutningsfyllt, balanserande och kravlöst, helst tillsammans med en annan part. Ofta tvekar du inför två val och inte sällan dras du till en medlande roll. Du har också en benägnhet att väga för och emot. Därför har du begåvning för sammanhang där man sysslar med färg, form och harmonier, kanske inom konst, design, mode, .skönhets- och-kroppsvård, trädgård eller mat. Många Vågar har också en stark musikalisk begåvning. Du gillar underhållning och föredrar gemenskapssammanhang

-----------------------------------------


Vågen passar inte ihop med kräftan och stenbocken och till viss del gällande väduren men passar med lejonet, tvillingarna, skytten och vattumannen. 

February 5 2000 ~ January 23 2001 : Metal Dragon
February 17 1988 ~ February 5 1989 : Earth Dragon
January 31 1976 ~ February 17 1977 : Fire Dragon
February 13 1964 ~ February 1 1965 : Wood Dragon
January 27 1952 ~ February 13 1953 : Water Dragon
February 8 1940 ~ January 26 1941 : Metal Dragon 
January 23 1928 ~ February 9 1929 : Earth Dragon
February 3 1916 ~ January 22 1917 : Fire Dragon
February 16 1904 ~ February 3 1905 : Wood Dragon 


Drakar är "balls of fire"! De är fulla av vitalitet och liv. Alltid på väg, de drar sitt trogna band av beundrare efter sig. Drakar är egoistiska, egocentrerade, krävande men även givande.

De är stolta, direkta och laddade med höga ideal som de alltid försöker att leva upp till. De försöker leva sitt liv storslaget. De har förmågan att utföra många stora saker så länge som de inte springer för lång ifrån sig själva. När en drake gör något, gott eller ont, kan du vara säker på att vad de gjort inte förblir osett. Drakar skapar nyheter.

Det är nästan omöjligt att vinna en argumentering mot en drake. De förgör alla som utmanar dem. När du väl har väckt dess vrede, kommer de att förfölja dig i många år. Drakar är väldigt lojala mot sina vänner och sin familj. När de behöver drakens hjälp kommer den att finnas där. De är den första att säga " jag talade om det för dig". De är inte sentimentala eller romantiska. De tar de helt enkelt för självklart att alla älskar dem. Det är svårt för dem att dölja sina känslor, de försöker inte ens.

De är inte hemlighetsfulla av sig så förvänta dem inte att behålla en hemlighet för dem själva om du berättar det för dem. Drakar talar från sitt hjärta och är alltid uppriktiga. Deras sätt kan förefalla bryskt och direkt men de försöker helt enkelt bara få saker och ting att röra på sig. Då de är aktiva själva försöker de motivera andra med. Istället för att dyka rätt in i saker måste drakar lära sig att undersöka saken bättre först. Drakar behöver en mening med livet, något att slåss för, ett mål att uppnå. En drake utan mål är en sorglig syn!

Drakar tycker att de själva är väldigt starka. De biter ofta åt sig mer än de kan svälja. När detta händer är de för stolta för att be om hjälp och kommer att köra slut på sig själva. Drakar kan göra många saker bra. De kan bli artister, politiker, doktorer. När en drake väljer rätt karriär kommer de att bli framgångsrika. De kan inte hjälpa att de är vinnare!

I kärleken är draken sällan förloraren utan mer ofta den som krossar andras hjärtan. Drakar gifter sig inte ungt och är oftast nöjda med att leva singel. Drakar kommer alltid att ha mer än deras del av beundrare och vänner att hålla dem sällskap. Drakar är riktiga mjukisar och kan bryta ihop om de förlorar sina beundrare.

Berömda drakar: Joan of Arc, Pearl Buck, Freud

Drakens år

Jag är den eviga Elden,
Alla krafters hjärta,
Den oförskräckta anden.
Jag är sanningen och ljuset,
Jag har styrkan och äran i min makt.
Min närvaro
Skingrar de mörka molnen.
Jag är den utvalde
Att tämja Ödets makter.


Drakens år

Från allra första dagen präglas Drakens år av en sprudlande vitalitet och livsglädje som har få motsvarigheter under något annat år. Ofta inleds det nya året med nyheten om en stor extraordinär händelse och varje händelse under Drakens år är lika färgstark och bullrig som ett fyrverkeri.

Kineserna värderar Draken högre än alla andra, eftersom han för tur med sig i synnerhet i pengafrågor. Draken för tur med sig till alla. I kricket och baseball når slagmännen hundra poäng, politiker vinner val med stor majoritet och chansen är större än någonsin att få uppleva den stora kärleken. Nu ska man kasta all försiktighet överbord, lämna alla tvivel bakom sig och helt överlämna sig åt karnevalens karismatiska ledare. Och vare sig du väljer att ta del i spektaklet eller att betrakta det från åskådarplats, blir året ändå en enda lång oavbrutet snurrande karusell. Möjligheter öppnar sig med samma lätthet som när en sommarros slår ut och alla dörrar står vidöppna. Men tveka inte, grip tillfället i flykten, för minns att du bara har tolv månader på dig och att chansen bara återkommer en gång vart tolfte år. Precis som i sägnen om El Dorado är marken under våra fötter belagd med guld. Vi har bara att ta för oss, men var noga med att den glänsande metallen ska vara guld och ingen visserligen glittrande, men värdelös, imitation. Och året slutar som det börjat. Drakens år slutar alltid med gnistor och flammor, men när lågorna dött ut och askan kallnat återstår alltid hoppet om att Draken ska återvända, för att än en gång leda livets karnevalståg.


 

 

Drakens personlighet

För det kinesiska folket och dess närmaste grannar är Draken en nationalsymbol, en sinnebild för makt och styrka. Draken är den magnifika och storartade karnevalsledaren som i sig hyser österlandets fyra stora välsignelser; ett långt liv, dygd, endräkt och rikedom. Och finns det en Drake i ditt hem så är också en eller flera av dessa välsignelser dina.

Draken är showmannen personifierad. Han går lätt till överdrifter, är skrytsam, inbilsk och mycket försigkommen. Och han är lika stimulerande och spännande som den färggranna och glittrande pappersdrake som i procession förs genom de kinesiska gatorna varje nyår.

Kineserna är minst sagt imponerade av denna sin talangfulla skapelse och det med all rätt. För vilken begåvning Draken är! Orakel eller storpamp, popstjärna eller miljonär, Draken har bara att välja och vraka vad han vill bli. Och tack vare sitt aldrig sviktande självförtroende och sin rådighet blir allt han tar för sig succé. Det är som om Draken säger till sig själv, inte det klassiska "jag tänker, alltså är jag" utan "jag finns till och därför gör jag allt jag tänker - så stå inte i vägen för mig". Men vare sig Draken är en jordenruntfarande megastar eller en hemmavarande megamamma, så inspirerar han oss till det mest värdefulla och sällsynta som finns - att tro på oss själva.

Det ess Draken har i ärmen är inget annat än ett absolut och orubbligt självförtroende, som han i kraft av sin extraordinära viljekraft lyckas överföra till andra. Eller om man så vill, styrkan i hans tro på sig själv hjälper oss andra att tro på oss själva. Vissa Drakar gör det kanske med hjälp av mjukt och ömsint fiolspel, medan andra väljer den komplicerade väg som heter psykoanalys. Men vilka metoder Draken än använder sig av, är det hans fasta föresats att klara av vad han gett sig in på som väcker vår odelade beundran och får oss att krypa för honom. Tro nu för den skull inte att det är alldeles problemfritt att leva eller arbeta tillsammans med en Drake. Han eller hon har nämligen ett närmast fanatiskt behov av perfektion, något som innebär att Draken inte har minsta förståelse för den som inte ger 110 procent av sig själv, tjugofyra timmar om dygnet. Om han kan klara det så bör också du kunna det!

Här har ofta vår förståelse för Draken fördunklats av det faktum att han i våra myter representerar ondskan. Drakar dräps vanligen av stora hjältar. De tar sig in i Drakens håla, hugger huvudet av honom med sina svärd och räddar den förtjusande jungfrun som Draken antingen höll på att förföra eller tänkte äta till middag - eller kanske bådadera.

En viss sanning ligger det ändå i påståendet att Draken är en förförare. Drakens beundrare är många och de som blir kära i honom, blir det fullständigt och hjälplöst. Själv kan Draken däremot sällan älska djupt och innerligt, men när han gör det är han den yppersta av älskare och då är du, som hans älskade, enda föremålet för hans glödande passion. Ingen har heller mer stil och finess när det gäller att förklara någon sin kärlek. Om du lämnar en Drake, försöker han inte jag efter dig. Här är han till exempel helt olik Ormen. Och skulle dina känslor för honom svalna, så överlever han det också. Det är därför det är så svårt att överge honom. Men skulle det i stället vara Drakens glöd som svalnar, är det ingen risk för att han plötsligt överger dig. För han är, trots sin fräckhet och sitt skryt, en sentimental själ för vilken vänskapen är evig. Trots det är det sexuella livsviktigt för Draken och att kunna uttrycka sig sexuellt är grundläggande i hans längtan efter frihet. I Drakens själ är sexakten den nyckel som låser upp dörren till hans fjällbetäckta pansar och befriar honom så att han kan driva fritt varthelst han önskar. Och i merparten fall är hans älskarinnor bara ett instrument för denna flykt.

Draken är en usel skvallerspridare, ur stånd att hålla isär begreppen. Han hatar all slags fångenskap - fånga en Drake, eller sätt honom i fängelse, och du har dömt honom till vansinne. Inte heller är han någon hycklare - såra hans stolthet och han kommer aldrig att förlåta dig. Ingen är mer giftig när hans stolthet sårats eller när någon fnyser åt hans goda avsikter. Drakens stolthet är utan tvivel hans mest igenkännbara särdrag och tycks prägla alla hans handlingar. I ett parti schack är det alltid Draken som insisterar på att hans drag är det rätta och löser han ett korsord är det hans ord som passar in - och ofta stämmer det också. Försök överglänsa en Drake och du riskerar att hamna i bråk. Förlöjliga hans misstag och du har en fiende för livet. Ju större hål du gör i hans stolthet, desto längre hyser han agg mot dig. Och en rasande Drake är inte sen att hämnas; så lås in dina döttrar, släpp inte din hustru ur sikte och göm undan bordssilvret. Men förväxla inte Drakens medfött dåliga humör och retlighet med hämnd. Det är två helt skilda saker. Och även om en Drake är som mest lättretad tillsammans med dem han älskar och uppför sig som en rasande tjur över små dumma och triviala händelser, så har han en Jobs tålamod när det gäller sina älskades problem, hur små de än må vara. Om en Drake älskar dig kan du behandla honom hur illa som helst och han kommer ändå att förlåta dig.

Draken har, till skillnad från till exempel Buffeln, den svagheten att han omöjligt klarar rutiner av något slag, eftersom det ligger en viss ofrihet i sådana. Höga poster för ofta med sig mycket rutinarbete. Dessutom är Draken inte någon diplomat. Han säger rakt ut vad han tänker, utan att reflektera närmare över vare sig sanningshalten i sitt yttrande eller den skada han kan förorsaka med det.

Ett annat mindre bra drag hos Draken är hans impulsiva sätt. Drakar uthärdar bara inte att vänta, eftersom de uppfattar detta med att stå och hänga eller att bara driva omkring, som ytterligare en form av fängelse. Därför rusar de blint in i allt de gör, utan att först bedömma värdet och riktigheten i sitt handlande.

Även om Draken är ett övervägande manligt tecken, delar de kvinnliga Drakarna många karaktärsdrag med sina manliga kollegor. En Drakkvinna klär sig enkelt, och i kläder hon kan röra sig fritt i, snarare än att göra intryck med. Hon maskerar sig sällan bakom alltför mycket make-up eller i en alltför fantasifull frisyr. Åter markeras att en Drake är sig själv nog, utan konstlade medel som ansiktsmasker och hårfärgningar. Kläder är ytterligare ett sätt med vars hjälp Drakar av båda könen uttrycker sitt frihetsbehov. Drakhannar föredrar fritidsskor och stickade tröjor framför tredelade kostymer, och bli inte förvånad om en Drake dyker upp på en flott middagsbjudning iklädd t-shirt och joggingskor. Drakhonor bär enkla men smakfulla kläder och båda könen har en viss tendens att en gång för alla bestämma sig för en viss klädstil. Osäkerhet är ytterligare en form av begränsning, så ingen ska vänta sig att en Drake tillbringar timmar framför spegeln. Och han eller hon undviker att till varje pris slaviskt följa modetrender, för såvitt de inte själva skapat dem.

Kvinnliga Drakar är i regel inte de bästa mödrar och hustrur. De gifter sig ofta för unga och växer ifrån sin make, eller så gifter de sig för sent och förblir barnlösa. Kanske struntar de alldeles i att gifta sig. Det vanligaste är en ensamstående Drakkvinna med två barn, omgiven av eldiga beundrare och med en exmake som har spritproblem och ligger efter med underhållet.

Drakar har en glupande aptit och håller de inte diet äter de allt som sätts fram åt dem. Trots detta lider Drakar ofta av dålig hälsa. De sover i regel dåligt - kanske till följd av alla nätter de tvingas tillbringa ensamma i mörka, fuktiga grottor - och inte sällan har de problem med andningsorganen i form av slemhinne- och bihåleinflammation, astma och liknande. Som en följd av detta är Drakar mycket måna om sin hälsa och ibland gränsar det nästan till besatthet. Men en sjuk Drake återhämtar sig snabbt och utan bestående men. Den Drake däremot som inte längre fyller någon funktion, eller som förlorat självförtroendet, blir snabbt fet, lat och bitter. Sådana Drakar bör man undvika.

Trots att Drakar är impulsiva och arroganta, delar de generöst med sig av sin tid och sina pengar och deras råd är alltid värda att beakta. Och de gör detta gratis utan tanke på belöning eller återbetalning vare sig det gäller kärlek eller sparkapital. Det är som om Draken glömmer bort sin gåva. Kanske för att detta med att vänta sig återbetalning eller gentjänster är ytterligare ett sätt att hamna bakom galler?

Drakens tre livsfaser skiljer sig markant från varandra. Barndomen är svår, missförstådd som den lilla Draken är av föräldrar, lärare och skolkamrater. Hans behov av perfektion skrämmer hans närmaste och stöter bort dem. Vuxenlivet bjuder på både gott och ont, för även om Draken kommer att få mycket pengar, kommer han också att få lika många fiender som vänner. Den bästa perioden av sitt liv upplever Draken från övre fyrtioårsåldern och fram till sin död vid mycket hög ålder. Då är Draken den verklige kungen. Det kinesiska tecknet för Drake är tur, men med hans gåvor är tur något av det sista han tycks behöva.


Draken som förälder

Manliga Drakar är i regel inga bra fäder. Ett familjeöverhuvud bör vara mer opartiskt och mindre översvallande än vad Draken är. Men när en Drakförälder verkligen ställer upp för sitt barn, så är ingen mer omtänksam.

Tuppbarn med sin starka känsla för moral och oberoende har en perfekt förälder i en Drake, och Ormbarnets skönhet och intelligens får Draken att helt ägna sig åt henne. Det ofta mycket självsäkra Drakbarnet kräver inget mer än mat och husrum. Drakföräldern fylls av stolthet när han känner igen sig själv i sitt Drakbarn, och han är särskilt nöjd över att hans son eller dotter tillåter honom att ostört ägna sig åt sitt eget fulltecknade livsprogram. Råttan är mycket krävande som barn, men Draken är ju så svag för charm, något som också den lilla Apan med sina stora ögon och kramgoa sätt har gott om. Båda ungarna kan räkna med att bli bortskämda och få som de vill. Den lika eleganta som intelligenta Hästdottern får sin Drakfar att nästan spricka av stolthet, men i det långa loppet är Hästar bara intresserade av sig själva och snabba att skära av banden med hemmet. Stackars pappa Drake.

Geten är ofta ett konstnärligt barn, vilket gläder Draken, men hon är också mycket lynnig, och måste hon använda sig av sin charm får hon göra det med måtta. Katten visar redan tidigt prov på sin kräsenhet, men det är inte detsamma som den perfektion Draken är ute efter. Och de små Kattungarna gråter alldeles för mycket och för ofta. Men den unga Tigerns livlighet uppskattas av Draken, som gör allt för att se till så att Tigerns idéer kommer till praktisk användning.

Den hårt arbetande och ärliga Griskultingen riskerar att Draken inte lägger märke till hans insatser om han inte själv påpekar dem. Draken är alltid beredd att ge beröm och uppmuntran när han ombes göra det. Det ensamma och tillbakadragna Buffelbarnet lämnas att klara sig helt på egen hand, något som troligen också är det bästa. Vad slutligen den ängslige lille Hundvalpen beträffar, så får hans dåliga självförtroende Draken att förtvivla alldeles.


Råtta
Buffel
Tiger
Katt
Drake
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund  
Gris

 


Draken i affärer

Drakens ess i rockärmen är hans orubbliga tro på sig själv. En oerhört värdefull tillgång vad gäller affärer - och allt annat också för den delen. Men trots att Draken ställer sin begåvning till förfogande för alla, är det långtifrån alla som tackar och tar emot. Den ärliga Hunden ställs helt i skuggan av Draken och ägnar sin tid åt att kritisera sin partner. Den auktoritära Buffeln vill vara sin egen chef och delar Hundens misstro mot Drakens jippobetonade sätt att tjäna pengar. Om Geten kan anpassa sin begåvning efter Drakens kan de två gå långt tillsammans, kanske som sångare och textförfattare. Den intelligenta och arbetssamma Hästen kan göra goda affärer tillsammans med Draken, förutsatt förstås att Hästen klarar av den professionella konkurrensen. Och Draken är nu väl bullrig och överlägsen.

Vad beträffar två Drakar som affärspartners, så är allt perfekt till dess den ene frågar den andre vem som egentligen är chef. En fråga som Tuppen aldrig skulle komma på tanken att ställa. Hon är tacksam om någon annan fattar de stora och avgörande besluten, så att hon själv får jobba på i lugn och ro med det hon har för händer. Och när en Drake finns med i bilden saknas det aldrig arbete. Den kloka och observanta Råttan är mycket omtyckt av Draken, som sätter stort värde på hans omdöme. Både Grisen och Apan har mycket att ge i ett kompanjonskap med Draken. Den sluga och listiga Apan genomskådar lätt Drakens alltför grandiosa planer och Grisen är utmärkt när det gäller rutinsysslor - det som Draken själv är helt oduglig på.

Ormen har näsa för en bra affär och hjälper Draken att välja rätt. Men de båda kompanjonerna bör helst vara av samma kön, annars finns risk att de blandar ihop nytta med nöje lite för ofta, något som definitivt inte gynnar affärerna. Den impulsive Tigern får fria tyglar av Draken och beröm även de gånger när han lyckas mindre bra. Också Katten låter sig svepas med av Drakens glöd, men faran är dock att Katten, med sitt mjuka väsen, hamnar i konflikt med den äventyrliga Draken.

Råtta
Buffel  
Tiger
Katt
Drake
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund  
Gris

 

 

Draken och kärleken

Draken anser sig själv vara en riktig Casanova och Drakar av båda könen ser inga gränser för sin förförelseförmåga. Men långtifrån alla delar de höga tankar Draken har om sig själv. Fru eller fröken Drake, till exempel, är mer intresserad av sig själv än av en annan Drake. Det är mycket sällsynt att två Drakar blir kära i varandra, men skulle det trots allt hända kan det bli något alldeles extra. En kvinnlig Hund bör undvika att bli kär i en Drake, hur amorös hon än må känna sig i hans sällskap. Hon genomskådar lätt hans insmickrande tal och även om hon nog vill visa sin tillgivenhet, så slutar det alltid med att hon kritiserar honom. Och inget stöter bort en Drake snabbare än kritik.

För Draken är erövringen av en kvinnlig Buffel en stor utmaning, och trots att hon - precis som Hunden - vet bättre, faller hon ändå lätt för honom. När en Buffelkvinna blir kär så blir hon det med besked, men hon måste komma ihåg att hennes charm inte på långt när är tillräcklig för en Drake. Geten å andra sidan har övernog charm, och hon är den typ som Drakar lätt faller för. Men Drakar nöjer sig inte med bara ett blygt leende då och då, något som kvinnliga Getter bör tänka på innan de packar sina väskor för en weekend på "det där lugna hotellet".

Inte heller Tuppen har särskilt mycket att vänta av en natt tillsammans med en Drake. Inte så att Draken inte tål att någon skryter lika bra som han själv, men Tuppen är alltför sedesam för hans smak och står helt främmande för Kama Sutra. Passion saknas däremot inte när en Råtta är inblandad. Men det är värt att påpeka att medan Råttan är en sexatlet så är Draken en sexartist. Tigern låter sig lika lite som Råttan skrämmas av Drakens burdusa sexkonster och är, precis som Katten, en perfekt kärlekspartner till Draken. För Draken är det likgiltigt om Katterna är tama eller vilda, bara de ligger och spinner förnöjt vid hans sida.

Hästen är född under tvillingtecknet för elegans och eldighet och den manliga Drake som kan motstå ett Sto finns inte. Det är inte troligt att en affär mellan dem varar särskilt länge, men minnena... o la la!

Den förfarna Apan vet mycket om kärlek och är mycket skicklig i att utöva den. Också Ormen har lätt för att fånga Drakens hjärta. Båda är ju reptiler, även om Ormen saknar vingar. Grisen anser sig själv tillräckligt sexuellt erfaren, men Draken håller till i en betydligt högre division. Men trots det är Grisen svag för Draken och låter sig inte skrämmas av hans eldiga uppträdande.


Råtta
Buffel
Tiger
Katt
Drake  
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund  
Gris

 


 

Draken och äktenskapet

Alla som får för sig att satsa sina slantar på att ett äktenskap med en Drake inblandad ska hålla, bör nog tänka sig för två gånger. Den redbara och uppriktiga Tuppen behärskar dock konsten att handskas med Drakens stöddighet och med lite tagande och givande från båda sidor kan man nå fram till en harmonisk lösning. Den kloka och listiga Apan ger en bra grund åt Draken att stå på. Båda är ambitiösa och kommer att bistå varandra.

Draken är en utmärkt äktenskapspartner för den ömhjärtade Råttan, som kommer att göra allt Draken ber henne om som tack för ett välfyllt skafferi. Den fridfulla Katten kompletterar Draken väl, utan att göra honom äran stridig om äktenskapet skulle lyckas. Tigern däremot är inte precis förtjust i att behöva spela andra fiolen. Men Draken har inget emot att ha henne vid sin sida när Oscarsstatyetterna delas ut.

Den harmlösa Grisen har alltför höga tankar om sig själv, och de delas definitivt inte av den självupptagne Draken.

Den lika kloka som sensuella Ormen har för vana att klänga sig fast vid sin partner i krissituationer - något en Drake inte har minsta förståelse för. Men när hon fladdrar med ögonfransarna... Den nyckfulla Geten däremot är ingen klängranka, utan behöver snarare kedjas fast, och Draken anser sig ha viktigare saker att göra än att tillbringa sin tid med att se till att Geten är ordentligt bunden.

Det lika intelligenta som fräcka och vackra Stoet driver alltför mycket med Drakens skryt för att han ska må bra av det. Hon kommer att skratta honom rakt i ansiktet. Tiken kommer inte att göra annat än hitta fel hos Draken och sedan tjata om dem i det oändliga. Dåraktiga Hund! Ett äktenskap mellan två Drakar kan antingen bli succé eller, troligare, sluta med katastrof. Säkrast därför att avstå från alla försök. Samma sak gäller för Buffel och Drake, som ständigt kommer att strida om huvudrollen både hemma och borta. Båda är födda till ledare, men förstår inte varandra alls. Det spelar ingen som helst roll hur förmånliga omständigheterna är, inget kan ändå hindra dessa båda respektingivande djur från att slita varandra i stycken.


Råtta
Buffel  
Tiger
Katt
Drake  
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund  
Gris

 Hur du påverkas av Drakens år

ETT MAGISKT ÅR
Allt en Drake rör vid detta år förvandlas till guld och få är de som inte kan dra nytta av karnevalledarens frikostighet. För Tuppen, som äntligen kan slå sig lös och förverkliga några av sina dagdrömmar, är det ett rekordår. Den intelligenta och kloka Ormen dyker fram ur sitt gömställe för att genomföra sina smarta planer. Den opportunistiska Råttan och den sluga Apan upptäcker till sin glädje att magin under Drakens år tjänar deras syften väl. Råttan finner spannmålssäckarna smockfulla och Apan kan svinga sig från den ena grenen till den andra, alla lika dignande av mogna frukter. De investeringar en Råtta gör under året ger ordentliga avkastningar.

För en gångs skull kommer Tigern att kunna förverkliga alla sina idéer och hugskott. Året är utmärkt för en Tiger som tänker skriva en bok, komponera en konsert eller gifta sig och bilda familj. Den fåfänga och och oberoende Hästen tar snabbt för sig av det han behöver, för att sedan försvinna helt ur rampljuset. Det hela är en smula för hektiskt för att Hästen ska trivas. Vad den koketta Geten beträffar så kan hon bara avundsjukt se på hur den stora stygga Draken stjäl all uppmärksamhet från henne själv. Men hon håller sig ändå framme såpass att lite av mannan också faller på henne. Den timida Katten finner sin så väl inrutade värld slagen i spillror och Draken har inte tid att slå sig ner och lyssna på hennes småprat. Inte heller Buffeln har något särskilt bra år, fast han sliter och trälar som vanligt. Det där med klingande cymbaler och dans på gatorna är inget för honom. Grisen har nog arbete så han klarar sig, men ingen bryr sig särskilt mycket om vad han gör. Inte heller för den ängslige Hunden blir året särskilt roligt, även om Draken så gärna vill ge honom en hjälpande hand.


Råtta
Buffel
Tiger
Katt
Drake
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp
Hund  
Gris

 


Drake/Våg

Vågar är födda till fifflare. Drakar har en benägenhet för misstänksamhet. Vågar söker balans i allt. Drakar försöker bli sedda och hörda. Inget av tecknen är speciellt tystlåtet. Kombinationen är stormig. Trots Drake/Vågens stormiga natur har han eller hon en talang för att karva ut ovanliga öden. Drake/Vågen är inte vem som helst.

Många Vågar, eftersom de är naturligt diskreta och söker balans, vet hur de ska dölja sin personlighet - om det så bara är för att inte reta någon. Men här kommer den spännande Draken in i bilden. Drakar är högljudda och vet allt. De vill tävla och de vill vinna. Det verkar som om Vågen slösar mycket energi på att övertyga sin Drak-pratighet att dra sig tillbaka. Och (om du känner en av dessa kraftpaket förstår du) de lyckas sällan.

Drakar födda i Vågen står inte still i livet. Det spelar ingen roll var de börjar, du kan vara helt säker på att de inte slutar på ruta ett. Dessa människor förstår betydelsen av ordspråket att man skördar vad man sår. De bidrar till sina egna framgångar, de gör något av sig själva och de är inte rädda för att sätta sin stolthet på spel för att nå sina mål.

Drake/Vågen är ett kreativt tecken. Men ännu mer är det ett tolkande tecken. Personer födda i detta par av tecken, kombinerar omdöme och energi, idealism och mod, talförhet och skrytsamhet. De kan vara lite för mycket. Men det är inget att bry sig om. Dessa sprudlande människor tar med oss på fantastiska resor genom sina egna spännande, fantasirika nya världar. Detta tecken har det unika draget av självdyrkan med uppenbar trygghet. Livet är, för Drake/Vågen, bara där för hans användning och glädje. Han har få skrupler när det gäller att ta vad han behöver och gå iväg från resten. Hans ego är i perfekt form.

Drake/Vågar ger aldrig upp. De är inte den tråkiga, hårt arbetande, tålmodiga typen. De är genialiska och till och med fanatiska. Och vad gäller att de aldrig ger upp, de känns inte ens vid motstånd. För Drake/Vågen finns oppositionen inte ens där. Hinder smälter framför dem. Det finns en sorts trolldom som arbetar i Drake/Vågen. Han är självbestämmande och ganska omedveten om den stora massans behov eller trender på marknaden. Men på något sätt vet han hur han ska göra för att behaga folkmassan och träffa rätt på marknaden. Han spelar på känsla - och han vinner.

Som centrum för uppmärksamheten fungerar Drake/Vågens personlighet perfekt. Inga problem så länge spotlighten är på honom. Han kommer att öppna sig och roa och apa sig och kråma sig och oupphörligt andas eld så länge du rattat in hans kanal. Drake/Vågar är till och med snälla och känslosamma och ömhjärtade när deras egon är belåtna. Men se upp. Låt aldrig denna person ana att du är på väg att byta kanal. Han eller hon kan bli riktigt elak när han blir kränkt.

Kärlek

Drake/Vågens kärleksliv är ett lapptäcke av med- och motgångar tills, efter mycket experimenterande, han eller hon finner sina drömmars partner. Drake/Vågar behöver en inbyggd publik bestående av en. De måste alltid ha en testperson i huset. Passion är viktigt för dem, men grovt smicker är kanske ännu viktigare. Drake/Vågar gillar att bli dyrkade. Allt mindre än vördnad lämnar Drake/Vågen ljum.

Om du vill ha en av dessa speciella varelser runt ditt hus för alltid, så har du fullt upp. Du kommer definitivt att spara in på nöjeskostnader. Du kommer inte att behöva TV eller radio eller video eller stereo. Drake/Vågen är själv hela showen. Ditt jobb är att vara förståndig för din Drake/Våg. Låt inte honom eller henne brusa upp för mycket. Om du har problem med honom, försök att dra lite i hans hjärterötter. Det är förmodligen enda sättet att kontrollera denna attraktiva bests anspråksfullhet.

Passar med

Råttor födda i Tvillingarna, Lejonet, Skytten eller Vattumannen kommer att attrahera dig. Du njuter också av harmoni med Apa/Tvilling, Apa/Lejon och Apa/Vattuman. Tupp/Lejon och Tupp/Skytt är bra för dig, liksom Orm/Lejon. Starta inte något långvarigt förhållande med Katt/Vädur, Katt/Kräfta, Katt/Stenbock, Hund/Vädur, Hund/Kräfta eller Hund/Stenbock. Och vad du än gör, blanda inte in dig med en Buffel/Kräfta.

Hem och familj

Fysiskt sett kanske denna person inte är fantastiskt attraktiv. Men han omger sig med skönhet och han vet exakt hur han vill ha sitt hem inrett, hur hans kläder ska se ut och hur hans image ska framträda för världen. Han kanske väljer exotiska eller spännande möbler, eftersom han gillar att imponera. Men vilken dekor han än väljer kommer dess mening att vara att visa Drake/Vågen från sin bästa sida.

Vågar födda i Drakens år är bra föräldrar. De tycker om att deras barn ser upp till dem. På grund av deras exceptionella syn på sig själva och deras önskan att glänsa till vilket pris som helst, så har Drake/Vågen ibland svårt att komma överens med sina äldre barn. De hanterar inte motsägelser speciellt bra. Och det finns inget mer motsägelsefullt än en tonåring. Många av dessa människor föredrar att inte skaffa familj av yrkesmässiga skäl. Barnlöshet är vanligt bland Drake/Vågar.

Yrke

Här kan Drake/Vågen verkligen glänsa. Drake/Vågen älskar sin karriär mer än något annat. Det är här magin och energi verkligen har en chans att visa sig. På jobbet, vare sig det är en affär eller en restaurang, ett TV-program eller en produktionslinje på en fabrik, när Drake/Vågen visar sig kommer ridån att öppnas för att uppenbara den store, den ende - flytta dig världen - här kommer kungen!

Denna person förblir inte hantlangare alltför länge. Tålamod och smärttröskel är extremt låga hos Drake/Vågar. Men som chef kan denna person vara ganska kärleksfull och varmhjärtad. Drake/Vågen är brinnande entusiastisk när det gäller honom själv och hans projekt och hans sätt att se på världen. Men han är ingen elak person. Han är ingen tuff kille. Drake/Vågen vill ha allt på sitt sätt, men så är också hans sätt naturligtvis det bästa sättet, eller hur?

Några bra karriärer för denna person är: TV-personlighet, general, entreprenör, offentlig figur (politiker?), pilot, affärsägare, musiker.
   

Egosidan